Openingstijden, adres en vacatures Primark Amsterdam, de grootste Primark winkel in Nederland en is gevestigd aan het Damrak nummer 77. Op deze site ontdek je het laatste nieuws, actuele openingstijden en meer online shop informatie over Primark-Amsterdam.

Primark Amsterdam

De grootste Primark in Nederland is in Amsterdam te vinden. Onze hoofdstad heeft een Primark winkel met maar liefst 7 etages en die zijn samen allemaal goed voor 8287 vierkante meter shopplezier. Dus voor een uitgebreide shopsessie, zou ik zeggen, neem een bezoekje in Amsterdam bij de Flagshipstore Primark.

De Primark in Amsterdam is een Flagshipstore, wat zoveel wil zeggen als vlaggenschip. Het is voor Nederland het meest belangrijke filiaal en daardoor kun je er telkens als eerste de neiuwe collecties terug vinden. De grootste winkel en degenen met de nieuwste collecties dus.

Primark vertelt zo goedkoop te kunnen zijn door slim en effent te werken. Het bedrijf adverteert nauwelijks, bestelt grote aantallen producten bij leveranciers, hanteert lagere marges dan concurrenten en koopt stoffen in dicht bij de plaats van de productie. Daarnaast probeert Primark zoveel mogelijk samen te werken met landen als: Bangladesh (hier hoeven ze geen EU- importheffingen te betalen).

Amazing fashion, Amazing Prices
Het concept ‘Amazing fashion, Amazing Prices’ werkt goed. De Primarkt zit inmiddels al in elf landen. 19 vestigingen zitten al in Nederland en er komen er meer bij. Veel mensen komen toch door de lage prijzen naar de Primark en de vele keus.

Primark Amsterdam

Wat is er allemaal te vinden op de 7 verdiepingen van deze Primark? In de Primark winkels is van alles te vinden: kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Accessoires, beauty artikelen, schoenen, lingerie, toiletartikelen, huis en interieur en ga zo maar verder. Eigenlijk is alles er wel te vinden. Op de volgende verdiepingen zijn de volgende items te vinden:

 • Kelder (-1 ). Herkenkleding.
 • Begaande grond (verdieping 0): Herenkleding, dameskleding en beauty accessoires.
 • Verdieping 1: Dameskleding.
 • Verdieping 2: Dameskleding.
 • Verdieping 3: Dameskleding.
 • Verdieping 4: Damesschoenen, lingerie, damesaccessoires en toilet artikelen.
 • Verdieping 5: Huis en interieur, kinderkleding, ruilingen en retourneren.

Kleding voor vrouwen, mannen en kinderen

Er is dus vooral veel voor de dames te vinden, maar ook voor kinderen en heren.
Bij de meeste Primarks loop je te sjouwen met een grote tas, waar je al je items in kan doen. Bij de Primark Flagship store in Amsterdam zijn er ook trolleys te vinden waar je je items in kunt leggen. Vervolgens kun je de kleding die erin zit passen.

De paskamers in Amsterdam
Er zijn 124 paskamers aanwezig in deze gigantische Primark. Gelukkig zijn het er zo veel en hoef je dus niet lang in de rij te staan. Er zijn ook enorme paskamers met bankjes en veel spiegels. Er zijn zelfs podiums waar groepjes vriendinnen samen kunnen passen. Er staan ook grote spiegels in die ruimtes, waar genoeg selfies en groepsfoto’s gemaakt kunnen worden dan. Dit soort concepten zien we al veel in Amerikaanse tv-series. Leuk en grappig dat het naar Nederland wordt gehaald. Op de tweede etage is het ultiem gave paskamer: The Show Room. Deze paskamer is net zo groot als een gemiddelde studentenkamer!

Kassa’s

Mocht je al je aankopen gevonden hebben en naar de kassa gaan. Ook daar is genoeg en hoef je hopelijk niet lang in de rij te staan. Deze Primark heeft namelijk 95 kassa’s. Je staat in de rij bij de kassa en het leuke is dat je gewoon door kunt shoppen. In de rij bij de kassa staan ook nog talloze leuke hebbedingetjes en handige items. Probeer dat maar eens te weerstaan ;). Het kassa systeem werkt als volgt: wanneer je vooraan staat hangt er een scherm boven je. Hierop verschijnt naar welke kassa jij kan. Dit wordt ook omgeroepen.

Nog 2 leuke feitjes
Feit 1: Er zijn 76 lichtbakken in deze Primark, 546 paspoppen en ruim 710 medewerkers.

Feit 2: Het uitzicht in het pand is ook erg mooi. Hoe hoger je komt, hoe mooier uitzicht je over Amsterdam hebt. Er zijn dan ook grote ramen met vensterbanken op elke verdieping om naar buiten te kunnen kijken.

Primark Amsterdam openingstijden & adresgegevens

De Primark Flagshipstore is een van de meeste aangrijpende panden in Amsterdam, namelijk het voormalige C&A pand. Het adres is Damrak 77. Het pand is gelegen tussen de Damrak en de Nieuwendijk en is geheel verbouwd. Ook andere bekende winkelketens zoals Zara en Starbucks zitten in dit pand. De winkel heeft ingangen aan de Damrak, de Nieuwendijk en aan de Beurspassage.

Wil je een bezoekje brengen aan de Primark in Amsterdam. Dan moet je zijn op: Damrak 70, postcode: 1012 LM Amsterdam. De openingstijden zijn als volgt:

 • Maandag: 09:00- 21:00
 • Dinsdag: 09:00- 21:00
 • Woensdag: 09:00- 21:00
 • Donderdag: 09:00- 21:00
 • Vrijdag: 09:00- 21:00
 • Zaterdag: 09:00- 21:00
 • Zondag: 11:00- 19:00

Bereikbaarheid Primark Amsterdam: Auto of openbaar vervoer

Ben je met de auto gekomen. Er zijn genoeg parkeergarages in de buurt om je auto kwijt te kunnen voor een shopdagje. De dichtstbijzijnde parkeergarage is Q-Park de Bijenkorf. Andere parkeergarages waar je goed en veilig kunt parkeren zijn: Q-Park de Kolk, P1 Parking Amsterdam Centrum, Parking Waterlooplein, Parkeergarage Kalverstraat, APCOA Parking Geelvinck, Markenhoven, Parking Centrum Oosterdok, Q-Parking Europarking, Parking De Hoofdstad en APCOA Parking Prins en Keizer.

Let er wel op dat het parkeren in Amsterdam wat aan de dure kant is. Hoe dichter je bij het centrum parkeert, hoe duurder het wordt.

Auto

Hoe kom je met de auto in het centrum van Amsterdam waar de Primark zit. Onze hoofdstad is vrijwel van alle richting te bereiken via de snelwegen: A9, A10, A1 en A6. Wanneer je in Amsterdam bent aangekomen volg je de borden: ‘volg centrum van Amsterdam’. Dan kom je vanzelf bij een van de parkeergarages om te parkeren.

Trein, bus of tram

Kom je met het openbaar vervoer? Dan kun je het beste op Amsterdam Centraal uitstappen en naar de Primark lopen. Het is vanaf het station een lange weg rechtdoor, ongeveer 300 meter. Je ziet vanzelf het uithangbord van de Primark hangen. De Primark zit dichtbij de Dam. Er zijn dan ook bushaltes en tramhaltes die erbij in de buurt stoppen. Voor de bus stap je uit bij Amsterdam Dam en voor de tram neem je ook de lijn die naar Amsterdam Dam gaat. Hier stap je dan ook uit. De tram en busverbinding zijn directe verbinden met Amsterdam Centraal.

Primark online

Wil je alvast een beetje kijken wat er in de Primark winkels te vinden is? De Primark heeft een website waar ongeveer 70 % van de producten op staan. Je kunt ze niet online bestellen, maar wel bekijken met prijs en al. Zo weet je wat er in de winkels te vinden is en welke trends er spelen.

Winkeltijden Primark Amsterdam

Amsterdam is groot en druk. De Primark wordt dan ook vaak goed bezocht. In de Primark winkels is het vaak druk, maar in de Flagshipstore Primark in Amsterdam is het enorm druk. In de ochtend voor 12 uur is het wat rustiger en het laatste uur dat ze open zijn. Dus wil je wat rustiger winkelen, dan zou ik voor die tijden kiezen om erheen te gaan. Ook heeft de Primark in Amsterdam een eigen facebook pagina.

Kom winkelen bij Flagship store Primark in Amsterdam

De Flagship store Primark in Amsterdam is een super gave winkel om te winkelen. Een winkel met 7 verdiepingen fashion, accessoires en nog meer hebbedingetjes voor lage prijzen. En ook nog eens de nieuwste collecties. Klinkt geweldig toch?! De Primark is ook nog eens makkelijk bereikbaar. In de winkel zijn ruime paskamers te vinden en genoeg kassa’s. Toch zal het er altijd wel een beetje druk blijven. De werknemers zijn ook vrolijk en er hangt een fijne sfeer. De klantenservice is ook fijn. En weet je wat ook handig is? Er zijn oplaadplekken in de winkel gemaakt. Je kunt daar even bijkomen en je telefoon opladen. Daarnaast kun je er ook gebruik maken van de gratis wifi.

Dus zeker als grote Primark fan moet je een keer naar de Primark in Amsterdam. Er is een gevarieerd aanbod en zo veel te zien! Maar ook wanneer je nog niet vaak naar een Primark bent geweest. De Flagship store Primark in Amsterdam is een hele beleving.

Primark Amsterdam tip: wil je graag werken bij de Primark Flagshipstore in Amsterdam aan Damrak? Bezoek dan de pagina werken bij Primark Amsterdam.

Laat wat van je horen

*